Machinebouw

Stevast Machinebouw

Wie zijn wij en wat doen wij?

Machinebouw is een wezenlijk onderdeel van Stevast Techniek. Wij zijn actief in de food- en feed sector, verpakkingsindustrie, robotica en de hightech machinebouw, in binnen- en buitenland.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van machines en productielijnen. Stevast Machinebouw is dé one-stop-shop vanaf ontwerp en engineering tot en met installatie en realisatie. Dankzij onze korte lijnen en een gespecialiseerd team kunnen we hoogwaardige producten leveren tegen een scherpe prijs en levertijd.

Ook voor bestaande machines en installaties kan Stevast Machinebouw van toegevoegde waarde zijn. Zo kunnen wij helpen bij het engineeren en uitvoeren van modificaties aan bestaande machines en productielijnen.

Speciaal Machinebouw

Bestaat er geen standaard machine voor uw wensen? Dan is speciaal machinebouw de enige oplossing. Stevast Techniek beschikt over ruime ervaring met het ontwikkelen van speciaal machines voor unieke situaties en problemen. Of het nu gaat om een klein en simpel project, of een groot en complex project: wij ontwikkelen precies dát wat u nodig heeft. Van concept tot eindproduct, en van oplevering tot onderhoud, reparatie en revisie: Stevast Techniek zorgt dat uw machine werkt.

Voedingsindustrie

Van koelbanden en kookunits tot transportsystemen en verpakkingsmachines: automatisering wordt steeds belangrijker in de voedingsindustrie. Voor elk vraagstuk heeft Stevast Techniek een passende oplossing. Om voedselveiligheid en hygiëne te garanderen worden uiteraard al onze machines volgens de HACCP normen ontworpen en vervaardigd.

Afvalverwerking

De sleutel tot grondig afvalmanagement is het inzetten van de juiste technieken. Stevast Techniek ontwikkelt, fabriceert en onderhoud machines met diverse scheidingstechnieken die worden ingezet bij de afvalverwerkende industrieën en recyclingbedrijven. Wij streven dan ook naar de juiste oplossing voor u en uw afvalstroom.

Robotica

Stevast Techniek is een specialist in robotica. Om werkprocessen efficiënter en goedkoper uit te voeren worden robots toegepast. Robots op een vaste of flexibele plek, Stevast Techniek heeft altijd een oplossing. Wij verzorgen het concept, ontwerp, productie, assemblage, testen, en het inbedrijfstellen. Van volledige systeemintegratie tot stand-alone robots, samenwerkende robots of tests om al uw processen te optimaliseren. Een testopstelling met onze robot helpt bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen of het elimineren van risico’s.

Cobots

Cobot is de afkorting van Collaboratieve Robot. Dat betekent dat deze robot naast én met mensen kan werken. Cobots zijn veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk, en daarom ideaal om werkzaamheden te automatiseren en medewerkers te ondersteunen.

Een cobot heeft veel voordelen: ze zijn veilig, ruimtebesparend, programmeerbaar en kunnen verschillende taken uitvoeren. Ook werkt een cobot consequent en nauwkeurig en verhoogd daarmee de productiviteit en optimaliseert het proces. Hierdoor worden ook weer kosten bespaard.

 

Waarom Stevast Machinebouw?

  • Stevast Machinebouw bedenkt en bouwt unieke machines variërend van stand-alone equipment tot complete systeemintegratie
  • Ondersteuning in elke fase met analyses, oplossingen en service op maat
  • Engineering (zowel mechanisch als elektrisch)
  • Software ontwikkeling
  • Constructie/plaatwerk/verspaning